Wat een spannende tijd was het....!

Komen ze op,... ja of nee...zijn ze verdronken??!..Ik had er zelf wel vertrouwen in maar toch met zoveel nattigheid blijft het een gok...!

Halen ze hun XL HOOGTE EN GROTE BLOEMKNOPPEN? Tja,..ZONLICHT MOETEN WE WEL hebben voor deze enorme groei. Maar vorige week met de zonnige dag(en) en temperaturen van 17 graden doet groeien.

Ik was benieuwd hoe de tuinmannen het op de Keukenhof deze winter hadden ervaren. Op 21 maart, de eerste dag van opening, de Keukenhof bezocht. Ook zij hadden een spannende tijd achter de rug. Met verschillende tuinkwekers en tuinmannen gesproken. Maar de bollen staan er prachtig bij. Ook met wat issues bij sommige tulpen maar toch prachtig.

Ook bij mij spannend! Had alle 5000 bollen tegelijk in bloei willen hebben. Echter een deel had geen zin om nog te wachten tot april en kwamen al veels te vroeg op. Ik wil jullie deze pracht niet ontnemen en uitnodigen om te komen plukken eigenlijk tulpen trekken... met bol en al!  Dit geeft een leuk effect op de vaas met een klein laagje water.

Het zijn XL TULPEN ook wel FRANSE TULPEN genoemd.Hoog op de steel (60 tm 85cm) en hele grote bloemknoppen. Er mag nog iets meer zon komen maar de weersvoorspellingen blijken goed.Voor meer foto's zie kopje ;"lees meer".

 

We gaan starten met de TULPENPLUK op Donderdag 28 maart 12.00-16.00uur

&

2e PAASDAG;

OPEN vanaf 11.00 uur tm 16.00 uur!  

De bloemen kunnen ook ingepakt worden voor kado!

Maart 2024

WE GAAN OPEN MET DE TULPENPLUK!

DE TULPEN GROEIEN GOED DUS WE GAAN AL EERDER STARTEN MET DE PLUK OP DONDERDAG VOOR PASEN. DE POORTEN GAAN OPEN OM 12.00 UUR TM 16.00UUR... EN VERVOLGENS OP 2E PAASDAG VAN 11.00UUR TM 16.00UUR.

KOM GEZELLIG PLUKKEN OM HET LENTEGEVOEL MET DE PAAS IN HUIS TE HEBBEN...TOT HOPELIJK SNEL...! ~Ook zal ik bloesemtakken  van de peren en andere soorten op voorraad hebben. ~zolang de voorraad strekt. Leuk om hier paaseitjes aan te hangen...

Lees meer »

NAT...nat...nat....hoe gaan de tulpenbollen het doen?!

Ik moet er nu echt even aan gaan zitten om een berichtje te schrijven. Want met zoveel werk in de tuin voordat we opengaan heb ik dit even laten zitten. Op de foto's is te zien hoe nat de tuin was deze winter en nu nog steeds is! Het water wat je ziet is in de zomer helemaal weg tenzij het blijft regenen. Zoveel is er gevallen. Dit is de 2e winter dat we in eigen tuin konden schaatsen! Alhoewel het dit jaar wat beperkt was blijft het wel een feest om dat in je eigen tuin te kunnen doen.

De gele plekken aan de rand van het water is het afgemaaide hoge gras wat ik gebruikt hebt om de tulpen mee af te dekken voor de winterkou. Echter deze bleef achterwege en door de hoge temperaturen moest het hoge gras er weer snel af... want het broeiproces is als een warme deken voor de tulpen en ze kwamen sneller uit de grond dan verwacht. Maar hierover mee de volgende keer.

Lees meer »

Tulpenbollen

WELKOM OP MIJN NIEUWE BLOG!

Ik zal jullie meenemen op mijn tuinreis....

Wat was het een nat najaar en natte winter....! Ik had het plan om meer dan 5000 bollen, v.n.l. Tulpen en grote paarse Alliums (hoge uienbollen)te planten naast de bollen die ik al in 2022/23 had aangeplant. 

Maar het natte weer vertraagde de boel. De strook tussen de peren werd hiervoor voorbereid. Ongeveer 45 meter lengte dus hier passen heel wat bollen in. 

Het uitpluizen op de website bij verschillende kwekers had resultaat opgeleverd en ik heb een bijzondere collectie kunnen samenstellen van soorten die je niet snel in de winkel zult vinden. Extra hoge (XL) tulpen van 60 tm 85cm hoog, een hoge kwaliteit bol met het kenmerk dat deze langer op de vaas staat dan de "gewone" tulp. Hieronder vind u binnenkort meer informatie over hoe het is gegaan...tot snel!

Natte zware grond.....dit viel niet mee! 

Lees meer »